Korut

Perinnekorut

Hopeaa on käytetty vuosisatojen ajan korumateriaalina pohjoisessa. Perinteisten lapinkorujen mallit saattavat olla jopa satoja vuosia vanhoja. Hopeaa pidettiin maagisena materiaalina, jolla torjuttiin pahoja voimia. Komsiopallo on yksi tällaisista amuleteista, jota on käytetty maahisia vastaan, jotka yrittivät uskomusten mukaan vaihtaa omat vanhuksensa ihmislapsiin.

Perinne elää tämän malliston koruissa, vaikka osaa malleista on nykyaikaistettu. Tämän päivän koru on seuraavalle sukupolvelle perinnettä. Risku, komsiopallo, lapinsormus, noitarumpu ja erilaiset laukkaskorut - löydät ne hopeapajalta.

Tervetuloa tutustumaan perinteisten korujen kuvagalleriaan.

Oma mallisto

Oman malliston korut liittyvät tavalla taikka toisella Lappiin. Perinnekorut, kulttuuri ja Lapin luonto toimivat vahvana perustana omaan designiin. Luonto kertoo paljon, jos sitä vain osaa kuunnella ja katsella. Kaamoksen aikana syntynyt idea Tykky-korusta kertoo lumen voimasta kuutamoyössä, pohjoisen talven purevien pakkasten aikana.

Myös Hillankukka, Pohjantähti ja erilaiset riekkokorut ovat esimerkkejä luonnosta saaduista ideoista. Useat noitarumpukuviot, kuten Maater-Akka sekä Kuu ja Aurinko, löytyvät myös mallistosta.

Tervetuloa tutustumaan oman malliston kuvagalleriaan.